Windows 7 OEM licence

windows 7

Windows 7

OEM (Original Equipment Manufacturer) licence su softverske licence koje se mogu kupiti isključivo uz kompletnu konfiguraciju. Oem licence su Windows 7 licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarvezane za hardver uz koji su kupljene i ne mogu se prenositi na druge računare. Legalnost OEM licence se dokazuje COA (Certificate Of Authenticity) nalepnicom koja mora biti zalepljena na računar i fakturom na kojoj se vidi konfiguracija čiji je OEM licenca sastavni deo.

Windows 7 Starter

Windwos 7 starter

Windwos 7 starter

Windows 7 Starter licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarWindows 7 Starter je edicija Windows operativnog sistema koja je unapred instalirana, obično na netbook računarima i ne može se kupiti niti samostalno instalirati. Dizajniran je za osnovne stvari, na primer korišćenje Interneta, slanje e-pošte i kreiranje dokumenata. Windows 7 Starter se može pridružiti matičnim grupama (workgroup) ali ne može da ih kreira. Ne postoji ograničenje za broj programa koje Windows 7 Starter može odjednom otvoriti, ali s obzirom da Starter podržava samo do 2 gigabajta (GB) RAM memorije to efektivno ograničava broj istovremenih otvorenih aplikacija.

Windows 7 Home Basic

Windows 7 home basic

Windows 7 home basic

Windows 7 Home Basic licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarWindows Home Basic je edicija Windows operativnog sistema koja ja namenjena manje zahtevnim kućnim korisnicima. Ova edicija omogućava svakodnevni rad u kućnom okruženju. U odnosu na Home Premium ediciju, Home Basic ne poseduje Windows Aero napredno grafičko okruženje, a takođe nema mogućnost kreiranja matičnih grupa (workgroup). Windows Home Basic može da se priključi matičnoj grupi ali ne može da je kreira. Mogućnost kreiranja matičnih grupa imaju verzije Home Premium, Professional i Ultimate.

Windows 7 Home Premium

Windows 7 home premium

Windows 7 home premium

Windows 7 Home Premium licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarWindows Home Premium je edicija Windows operativnog sistema namenjena zahtevnijim kućnim korisnicima kao i kancelarijama koje nemaju potrebe za domenskim okruženjem. Home Premium omogućava rad u kućnom okruženju ili u manjim kancelarijama. Poseduje Windows Aero napredno grafičko okruženje, mogućnost kreiranja i pristupanja matičnim grupama (workgroup) ali ne poseduje mogućnost priključenja Windows Active Directory okruženju tako da nije predviđena za rad u većim poslovnim okruženjima koji se baziraju na domenu.

Windows 7 Professional

Windows 7 profesional

Windows 7 profesional

Windows 7 Professional licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarWindows Professional je edicija Windows operativnog sistema namenjena kompanijama. Poseduje sve mogućnosti kao i Home Premium edicija. Dodatno, Windows Professional omogućava pristupanje računara u Windows Active Directory okruženje, preuzimanje Windows XP režima koji omogućava da poslovne aplikacije pisane za Windows XP mogu bez problema biti pokrenute u Windows 7 operativnim sistemima. Windows Professional omogućava kreiranje rezervne kopije sistema koja može biti pohranjena na kućnoj ili poslovnoj mreži.

Windows 7 Ultimate

Windows 7 Ultimate editon

Windows 7 Ultimate editon

Windows 7 Ulitamte licence OEM (Orgianl Equipment Manufacturer) vezane su za racunarWindows Ultimate je edicija namenjena najzahtevnijim poslovnim i kućnim korisnicima. Ova edicija poseduje sve funkcionalnosti koje imaju prethodno opisane edicije. Dodatno, Windows Ultimate omogućava korisniku da zaštiti podatke na računaru i prenosnim uređajima za skladištenje od gubitka ili krađe pomoću BitLocker šifrovanja. Windows Ultimate omogućava korisniku da radi na željenom jeziku i dozvoljava prebacivanje sa jednog na drugi jezik birajući između 35 jezika.

Share:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page